Ga naar inhoud
Bano

Het Bano badkamerconcept is speciaal ontworpen voor gebruik in zorginstellingen, met als voornaamste doel het comfort en de levenskwaliteit van zowel gebruikers als zorgverleners te verbeteren. Het innovatieve ontwerp vergroot de onafhankelijkheid en waardigheid van de gebruiker, terwijl valletsels tot een minimum worden beperkt. Zorgverleners ervaren een verbeterde werkomgeving en een vermindering van overbelastingsletsels. Het Bano Concept is een doorbraak voor zorginstellingen die prioriteit geven aan het welzijn van patiënten en de gezondheid en efficiëntie van zorgverleners.

Badkamergebruikers ervaren een grotere onafhankelijkheid en waardigheid dankzij eenvoudigere en veiligere transfers, waardoor ze minder afhankelijk zijn van hulp.

Verzorgend personeel profiteert van een verbeterde werkomgeving en meer samenwerking tussen gebruikers, met minder en minder inspannende transfers.

Gemeenten & instellingen kunnen ruimte en kosten besparen met kleinere maar goed functionerende badkamers, wat resulteert in meer welzijn voor patiënten en meer efficiëntie voor zorgverleners.

Bij het renoveren van kleine badkamers in een verpleeghuis is het van essentieel belang om te zoeken naar innovatieve en toekomstbestendige oplossingen. Toen we Bano ontdekten, waren we meteen enthousiast. – Marianne De Paauw, Locatiemanager Atrium Rusthuis
Woman pulling herself up from Bano Turnable Toilet with collator

Minder transfers, valletsels en behoefte aan hulp

De meeste badkamergerelateerde verwondingen ontstaan tijdens transfers, vaak als gevolg van onvoldoende aandacht voor productplaatsing en gebrek aan ondersteunende structuren. Het Bano Concept vermindert het aantal transfers met 50% en biedt stevige houvast in de gehele badkamer. Met het Bano draaibare toilet wordt de ruimte ‘verkleind’ en geoptimaliseerd, wat transfers veiliger maakt. Speciaal voor gebruikers met mobiliteitshulpmiddelen biedt het Bano Concept een badkamer die zich aanpast aan hun behoeften, in plaats van dat zij zich moeten aanpassen aan de ruimte.

Betere samenwerking tussen zorgvragers en zorgverleners

Badkamers dwingen zorgverleners vaak tot zwaar tillen, werken in ongemakkelijke posities en overbelastingsblessures. Het intelligente ontwerp van het Bano Concept vermindert deze uitdagingen aanzienlijk dankzij goed geplaatste en speciaal gebouwde badkameronderdelen. Dit leidt tot een verbeterde samenwerking tussen zorgvragers en zorgverleners en maakt hulp vaak zelfs helemaal overbodig.

Woman being showered by nurse while sitting on Bano Turnable Toilet
Woman on Bano Turnable Toilet gripping sink

Kostenbesparingen met kleinere maar goed functionerende badkamers

Bano is speciaal ontworpen voor gebruik in zorginstellingen en maakt het mogelijk om kleinere, maar toch goed functionerende badkamers te realiseren. Het ruimtegeoptimaliseerde ontwerp bespaart kosten en verbetert tegelijkertijd de gezondheid en veiligheid van zowel gebruikers als zorgverleners. Met het Bano Concept kunnen zorginstellingen gelijktijdig prioriteit geven aan het welzijn van de patiënt en de efficiëntie van het zorgpersoneel. Het is ontworpen met de zorg in het achterhoofd: “Designed for care”.

Bano Draaibaar Toilet

Het Bano draaibare toilet is een ware revolutie in de wereld van zorgtoiletten. Dankzij het unieke ontwerp kan dit toilet naar beide zijden worden gedraaid, waardoor het toegankelijk is voor rolstoelgebruikers en zorgverleners, zelfs in kleine badkamers. Dit vermindert transfers met 50%, wat resulteert in een veiligere en comfortabelere omgeving voor zowel gebruikers als zorgverleners.

Met opties voor elektrische hoogteverstelling en een was- en droogfunctie, biedt het Bano draaibare toilet een complete oplossing die extra hulpmiddelen zoals toiletverhogers en toilethendels overbodig maakt.

Dankzij het Bano draaibaar toilet kan ik nu alles zelf regelen – Natasja, rolstoelgebruiker